Kasvun vuosi 2021

Vihersisustus Hetken vuosi 2021 oli kasvun vuosi – täynnä upeita viherkasveja, innostavia vihersisustuksia ja mielenkiintoisia puutarhatoteutuksia ja mikä parasta, saimme uusia hyviä tyyppejä Hetken tiimiin.

Kiitollisena voimme paketoida vuoden ja todeta, että poikkeusoloista huolimatta kasvien kysyntä jatkoi kasvuaan ja meillä riitti töitä hyvin. On ollut mahtavaa huomata, että vaikka olemme yrityksenä vielä nuori, ammattitaitoamme arvostetaan ja suuretkin yritykset ovat luottaneet ketteryyteemme, toimintavarmuuteemme ja ammattitaitoomme. Kasvanut kysyntä asetti haasteen, joka ratkesi parhaalla mahdollisella tavalla. Huolto sai kokeneen viherkasvihoitaja Elinan keväällä ja myynti vahvistui Heinin liittyessä tiimiin. Tällä porukalla rima pidetään taatusti korkealla jatkossakin.

Vihersisustustrendit 2021

Vuoden 2021 vihersisustuksissa keskeistä oli yksilöllisyys. Olemme ylpeitä siitä, että jokaiseen vihersisustettavaan tilaan löytyi persoonallinen, asiakasta kuvastava vihersisustus. Uudistimme ränsistyneen talvipuutarhan, suunnittelimme ja toteutimme poikkeuksellisen isoja ulkoruukkuistutuksia sekä toimitimme lukuisia kehuttuja vihersisustuksia eri aloilla toimiville monenlaisille yrityksille. Talvipuutarhaprojektista voi lukea lisää aikaisemmin julkaistussa blogitekstissä.

Edeltävistä vuosista poiketen myös yksityisissä kodeissa vihersisustettiin paljon. Teimme koko asunnon laajuisia vihersisustuksia yksityiskoteihin enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Toivottavasti sama trendi jatkuu. Kotien vihersisustaminen on tuonut aivan uuden vivahteen aikaisemmin vahvasti toimitilojen kasveihin keskittyneeseen alaan.

Iloitsimme vuoden aikana erityisesti siitä, että runsaasta valikoimasta oli helppo luoda yksilöllisiä vihersisustuksia. Vaikka seuraammekin tarkasti alan trendejä, ne eivät ohjaa vihersisustamista liikaa. Ehkäpä asian voisi tiivistää niin, että trendinä on luoda erilaisiin yrityskulttuureihin sopivia rohkeitakin vihersisustuksia.

 

Kasvua kestävällä tavalla

Mahtavaa vuodessa oli myös se, että vanhojen kasvien arvostus on jatkanut nousuaan. Vuoden aikana teimme useita kauniita vihersisustuskokonaisuuksia käyttämällä asiakkaiden olemassa olevia vanhoja kasveja. Kiertotalous on jalkautunut myös ruukkumarkkinoille ja uusiomateriaaleista tehtyjä ruukkuja on jo helppo saada. Pyrimme vaikuttamaan kaikella mahdollisella tavalla hiilijalanjäljen pienenemiseen ja yksi konkreettinen teko vuonna 2021 oli vaihtaa multa turpeettomaksi viherkasvien erikoiskasvualustaksi. Lisäksi kierrätimme paljon uudella tavalla ja yhteistyökumppanifloristit saivatkin materiaaliksi mitä erilaisimpia viherkasvien lehtiä tai muuta hyötykäyttöön soveltuvaa kasvimateriaalia.

    

Viherkasvihuolto ahkeroi kesähelteillä

Viherkasvihuollon vuoteen mahtui kiirettä. Kesä oli helteinen ja kuiva, mikä aiheutti paljon lisätyötä kesäkukkaistutusten parissa. Lämpö ja ahkera hoito saivat kesäkukat kuitenkin kukoistamaan, ja asiakkaamme saivat nauttia poikkeuksellisen runsaista kesäkukkaistutuksista tänä vuonna. Syksy oli myös työntäyteinen, sillä uusia asiakkuuksia alkoi tasaisesti pitkin syksyä. Mutta mikäpä sen mukavampaa. Pian pääsemme etsimään joukkoomme uutta viherpeukaloa (tämä vinkiksi niille, joita työt joukossamme kiinnostavat).

Lämmin kiitos asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme antoisasta yhteistyöstä! Kukoistavaa uutta vuotta 2022 kaikille vihersisustamisen ystäville!

-Tiina