Vihersisustaja

Tervetuloa tiimiin Heini Jaakkola!

Vihersisustus Hetken tarina jatkaa kasvuaan ja tällä viikolla joukkoomme liittyi vihersisustusalan kokenut ammattilainen, Heini Jaakkola. Tutustutaan uuteen kasvoon ja kysytään Heiniltä, millä mielin hän on aloittamassa työt.

Mitkä ovat fiilikset uuden kynnyksellä?

On mahtavaa päästä mukaan Vihersisustus Hetken tiimiin! Olen tosi innoissani. Toimin vihersisustajana, joten touhuan työssäni asiakkaiden kanssa. Toimistoissa eletään nyt mielenkiintoisia aikoja, kun etätöistä ollaan siirtymässä erilaisiin hybridityömalleihin. Tilasuunnittelulla voidaan luoda toimivat puitteet sekä rauhalliseen työskentelyyn että yhdessä tekemiseen. Kiinnostavia vihersisustusprojekteja tulee varmasti olemaan edessä. Odotan innolla asiakaskohtaamisia ja yhteistyötä asiakkaiden kanssa.

Mikä on tarinasi, mikä sai sinut hakeutumaan alalle?

Olin aikoinaan TET-harjoittelijana kukkakaupassa ja päätin, että minusta tulee isona kukkakauppias. Ja niin minusta tulikin – kasvikauppias! Valmistuttuani hortonomiksi aloitin viherkasvihuoltajana 21 vuotta sitten. Ala tuntui heti omalta ja vei mennessään. Urani aikana olen toiminut viherkasvihuoltajana, tiimivetäjänä, huoltopäällikkönä sekä vihersisustajana. Monipuolinen kokemus viherkasvien parissa on opettanut katsomaan vihersisustamista eri näkökulmista.

Uskon, että asiakkaat hakevat luottokumppaneita ja arvostavat sitä, että toimittaja on kokenut, konsultoiva ja ehdottaa itse ratkaisuja. Työskentelen sen puolesta, että vihersisustaminen on asiakkaalle mahdollisimman vaivatonta.

Mikä työssäsi on palkitsevaa?

Vihersisustamisesta on tullut vuosien varrella suosittua. Tietoa ja osaamista syntyy alalle koko ajan lisää, mikä pitää mielenkiinnon yllä. Nykyisin tiedostetaan yhä enemmän biofilian rooli. Ihmisen sisäinen kaipuu luontoyhteyteen ohjaa yhä enemmän asiakkaita hakeutumaan vihersisustamisen pariin.

Perinteinen ”kuutioita ja sermejä” -tyyppinen toimistosisustus taitaa jäädä pian historiaan. Nyt rakennetaan tiloja, joissa ihmisten on hyvä olla. Sen parissa toimiminen on palkitsevaa ja merkityksellistä työtä vihersisustajille. Viherkasvit tuovat tiloihin niin rauhallisuutta kuin virikkeellisyyttäkin.

Millainen on oma luontosuhteesi?

Luonto on ollut aina lähellä sydäntäni, sillä olen alun perin maalta lähtöisin. Nyt aikuisena asumme kerrostalossa, ja saaressa olevasta pienestä kesämökistämme on tullut henkireikäni. Sinne suuntaamme aina viikonloppuisin. Kesämajaa tärkeämpi juttu on ympäröivä luonto. Pidän siitä, että saari halutaan säilyttää luonnonmukaisena. Siellä vihersisustajan ei tarvitse tehdä suunnitelmia, vaan voi antaa vain sielun levätä. Ruukkuihin tulee toki istutettua kaikkea kivaa sielläkin.

Millaisia ammatillisia haaveita sinulla on tulevaisuutta ajatellen?

Toivon, että kehitämme Vihersisustus Hetkeä yhdessä sparraillen eteenpäin. Teemme ketterässä yrityksessä työtämme ammattitaidolla ja ylpeydellä rohkeasti. Ei jumituta siihen, miten muut asiat tekevät, vaan luodaan uutta. Kun tulee tilaisuus heittäytyä, ollaan avoimia mahdollisuuksille. On aina kiva tehdä jotain, mitä missään ei ole vielä tehty. Tykkään haasteista!

Ennen kaikkea haluan nyt ja vastaisuudessa työskennellä sen puolesta, että ihmisillä on kauneutta ja viihtyisyyttä ympärillään. Se on intohimoni. Joskus pienilläkin jutuilla on kauaskantoinen vaikutus. Se näkyy, kun töissä on kivaa.

Kaipaatko apua vihersisustamiseen tai kasveihin liittyvissä asioissa? Heini ja koko tiimimme odottaa innolla yhteydenottoasi. Löydät yhteystietomme täältä.