Vihersisustus Hetki sai uuden osaajan joukkoon, kunviherkasvihuoltaja Elina liittyi tiimiin

Hetken tiimi vahvistui: Viherkasvihuoltaja Elina esittelyssä

Olemme saaneet uuden osaajan joukkoomme, kun Elina Hjelt aloitti tällä viikolla työnsä huoltopuutarhurina. Kysytään viherkasvihuoltaja Elinalta, mikä sai hänet hyppäämään joukkoomme ja tutustutaan hieman häneen.

Miksi päädyit hakemaan töihin Vihersisustus Hetkeen?

Vihersisustusala on Suomessa sellainen, että alan yrittäjät tunnetaan. Olen seurannut Hetkeä Instagramissa ja huomasin siellä työpaikkailmoituksen. Kastelukannua käytetään samalla tapaa kaikkialla, mutta minua kiehtoi ajatus siirtyä nuoreen yritykseen, kun olin ollut pitkään suuressa yrityksessä, jossa omat tehtävät olivat hyvin vakiintuneet. Lähdin hakemaan vaihtelua ja monipuolisuutta työhön.

Miten työt ovat alkaneet?

Kävimme eilen huoltokeikalla Triplan Surf Housessa ja kuulin millainen operaatio oli kuljettaa palmut syvällä maan alla sijaitsevaan surffikeskukseen! Kävimme myös Torikortteleissa sijaitsevassa Matkailijan Olotila pop up -kohtaamispaikassa, jonka vihersisustamisesta Hetki myös vastaa. Ulkona olemme istuttaneet kesäkukkia ja puuhanneet kausikasvien parissa. Ensimmäisten päivien jälkeen olen ollut iltaisin pyörällä päästä kaikesta uudesta. On hyvä fiilis, kun jo lyhyessä ajassa on näin monipuolisesti tehty kaikenlaista.

Mikä sai sinut aikanaan hakeutumaan puutarha-alalle?

Tämä onkin hyvä kysymys! Ehkä voi sanoa, että jonkinlainen hoivavietti minulla on. Pehmeät luontoarvot ovat myös tärkeitä, ja vihreä on lempivärini. Kukat, kasvit ja kaikki kaunis ovat sydäntä lähellä. Lukion jälkeen harkitsin ensin restaurointia ja erikoismaalausta, koska tiesin, että haluan työhön, jossa tehdään käsillä. Lopulta kuitenkin puutarhatalous vei voiton ja vuosien saatossa on tullut varmuus, että valinta oli oikea. Vihreä on juttuni.

Miksi mielestäsi ihmiset tarvitsevat vihreyttä ympärilleen?

Koen, että ihmisillä on tarve palata juurilleen. Pidän tämän päivän maailmanmenoa aika ura- ja rahakeskeisenä. Myös some ja tekniikka tekevät elämästämme hektistä. Ihminen on erkaantunut luonnosta. Vihreä ja luonto tuovat kuitenkin mielenrauhaa. Ennen elettiin kalastus- maa- ja metsätaloudessa, nyt kaupungeissa ollaan aika kaukana siitä elämästä. Jollain tavoin kuitenkin edelleen tarvitsemme luontoa jokapäiväiseen elämäämme ja vihersisustamalla saadaan tuotua luontoa sisätiloihin. Vihreä on värinä rauhoittava ja ihminen tarvitsee sitä.

Mistä tykkäät työssäsi eniten? Millainen päivä on hyvä?

On mukavaa, ettei viherkasvihuoltaja puurra vain yksin kasvien kanssa. Vuorovaikutus ja ihmiskohtaamiset ovat tärkeitä. Onnistumisen tunteita koen, kun saan huonommin menestyneen kasvin voimaan taas paremmin. Hyvillä huoltotoimenpiteillä voidaan saada parikymmentä vuotta vanhojakin kasveja kukoistamaan ja silloin voi taputtaa itseään olalle, että tällä tyylillä ne kasvit pysyvät kuosissa! Työ kasvien kanssa on pitkäjänteistä ja palkitsevaa. On ihana tuoda vihreyttä ja pehmeitä arvoja ihmisten elämään.

Miltä vihersisustusalan tulevaisuus näyttää nyt pandemia-aikana?

Kun korona alkoi, alalla jännitettiin miten käy kasvihuollon. Onneksi alamme jatkoi pyörimistä aika normaalisti. Kasveja ja istutuksia menee asiakkaille kivasti ja uusia toimitiloja rakennetaan runsaasti ympäri pääkaupunkiseutua. Myös yksityiset ihmiset sijoittavat nyt puutarhoihin ja vehreyteen. Yksityispuolella talosta pidetään usein huolta itse, mutta pihahommat ulkoistetaan. Tulevaisuudessa varmasti uusilla pihoilla tarvitaan opastusta, leikkaus-, kastelu- ja talvisuojausapuja.

Tarvitsetko apua kasvien kanssa? Viherkasvihuoltaja auttaa kaikissa viherkasvien hoitoon liittyvissä asioissa ja odottaa innolla yhteydenottoasi. Löydät yhteystiedot täältä.