Vihertaulut

Elävä taideteos seinällä ihastuttaa

Vertikaalinen vihersisustaminen, jossa seinät hyödynnetään viherkasvien sijoittelussa, on tullut tunnetuksi viherseinien yleistyttyä. Viherseinien suosio tuntuu jatkavan kasvuaan, mikä sinänsä ei ole ihme. Onhan viherseinän vierellä hyvä olla, eikä vähiten sen tuoman vehreän ja luonnonläheisen tunnelman vuoksi.

Viherseinä on monen haaveissa, mutta aina sille ei löydy sopivaa paikkaa tai se tuntuu hankintana liian suurelta. Haaveesta ei kannata kuitenkaan luopua, sillä vihersisustusmarkkinoille tullut kevyempi ja edullisempi vaihtoehto viherkasvitaulu, LivePicture sopii lähes tilaan kuin tilaan.

Kasvitaulut omaavat samat hyvät ominaisuudet kuin viherseinätkin, vain pienemmässä mittakaavassa. Ne toimivat akustiikkataulujen tavoin äänen kulkuun vaikuttaen sekä elävöittävät ja tekevät tilasta mielenkiintoisen aivan kuten viherkasvit yleensäkin.

Kehys tilan sisustuksen mukaan

Kuten taulunkin hankinnassa, myös kasvitaulujen kehyksen valintaan vaikuttaa tilan sisustus. Kiireinen voi valita kasvitauluunsa valkoisen, hopean tai tummanharmaan kehyksen, joiden toimitusaika on lyhyt. Jos ei tahdo tyytyä tavalliseen ja toimitusta malttaa odottaa hetken pidempään, kehyksen voi tilata erikoispinnalla. Erikoispinnoitteisiin kuuluu joukko puun- ja metallinsävyjä sekä erilaisia tekstuureja.

Jokainen taulu on uniikki

Jokainen kasvitaulu on uniikki. Kasvit valitaan tilan sisustuksen, tilassa olevien muiden kasvien ja halutun tunnelman mukaan. Tauluun voidaan istuttaa myös kukkivia kasveja ja käyttää kasveja, joissa on värikkäät lehdet. Isommissa tauluissa myös erilaisien kuviointien luonti kasveilla onnistuu. Vain mielikuvitus on rajana.

Jos haluat omalle seinällesi elävän taideteoksen, sinun ei tarvitse tuntea kasveja. Kuvaile haluamaasi tunnelmaa vihersisustajalle. Haluatko kasvien olevan harmonisia ja yleisilmeen rauhallinen? Vai haluatko logon värisiä kukkia tai kehyksen yrityksen logon värisenä? Ehkä puun värisen kehyksen keskellä saniaisten tuoma metsäinen tunnelma on juuri se mikä elävöittää neuvotteluhuoneen tunnelman.

Yksi iso kasvitaulu vai kokoelma pienempiä?

Kasvitauluja on saatavilla viittä eri kokoa. Jos yksi vihertaulu ei riitä, tauluista voidaan tehdä useamman saman tai erikokoisen kasvitaulun ryhmiä. Kokoelmassa voidaan leikitellä kasvivalinnoilla ja kehysten väreillä.

Koot: 72×72 cm, 112×72 cm, 152×72 cm, 192×72 cm ja 112×170 cm

Vihertaulujen hoito

Kun vihertaulun kasvit on valittu huolella, on sen hoito helppoa. Taulun voi hyvin hankkia kotiinkin ja hoitaa kasvit itse, sillä taulun alareunan kastelumerkki tulee esiin veden vähetessä. Kehyksen sisällä olevan vesisäiliön vesi riittää 4-6 viikoksi. Vihersisustaja neuvoo kasvien hoidossa, lannoituksessa ja leikkauksessa.

Haluatko tarjouksen kasvitaulusta tai neuvoja vihersisustamisessa? Ota yhteyttä – autan mielelläni!

-Tiina

Pääkuva: Mobilane